Glasbehandling

 • Med en glasbehandling av bilens vindruta får du flera fördelar. En glasruta som är behandlad minskar störande reflexer vid både mörkerkörning och regn. 

  Du kan lägga till en glasbehandling som ett tillägg när du byter vindruta eller lagar stenskott, men du kan även boka det som en egen tjänst genom att ringa oss på 010-497 100.

Vad kostar det att göra en glasbehandling?

 • Från595 kr

Vilka är fördelarna med en glasbehandling?

Det finns många fördelar med att göra en glasbehandling. Flera av effekterna gör att det inte går åt lika mycket spolarvätska och att torkarbladen håller längre.

 • Reflexer minskar

  Vid regn och mörkerkörning.

 • Avvisar regn

  Vattendroppar glider lättare av rutan.

 • Insekter och smuts

  Fastnar inte lika lätt på vindrutan.

Vanliga frågor och svar

Vad är fördelarna med att göra en glasbehandling på bilens vindruta?

Den unika behandlingen i denna teknik förenar sig med glaset på vindrutan genom en kemisk bindning. Glaset står sedan emot smuts och partiklar i cirka 6-9 månader. Du får bättre sikt, på vintern blir det lättare att skrapa vindrutan och på sommaren fastnar inte lika mycket insekter. Glasbehandlingen håller för torkarblad, isskrapor och biltvättar. Behandlingen minskar även reflexer vid mörkerkörning och regnväder.

Sparar jag pengar med en glasbehandling?

Vindrutan blir lättare att hålla ren från smuts och partiklar, även snö och is blir enklare att få bort. Vid körning i höga hastigheter försvinner också vattendroppar. Det gör att användningen av spolarvätska minskar och du sparar på torkarbladen. Eftersom din vindruta blir lättare att hålla ren ökar även säkerheten.

Vad ska jag tänka på när jag ska byta vindruta?

Vid byte av vindruta är det viktigt att du anlitar en verkstad som kan glas och som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim, eftersom framrutan är en viktig del av bärigheten i hela bilens kaross.

Vi använder alltid originalrutor som i kombination med rätt teknik och ett kraftigt lim skapar hållfasthet för bästa krocksäkerhet. En felmonterad ruta kan skapa stor skada vid en kollision.

Vi är en auktoriserad verkstad och garanterar att ditt vindrutebyte utförs på ett säkert sätt, allt för att bevara din säkerhet.

Varför är det viktigt att hålla bilrutan hel?

En sprucken vindruta försämrar sikten och minskar trafiksäkerheten. Om sprickan sitter i förarens siktfält kommer bilen att få underkänt vid bilprovning och du kan dessutom få böter vid en poliskontroll.

Vindrutan är en bärande del av bilens kaross och fungerar även som stöd till krockkudden. Vi gör en snabb kontroll av din bilruta, så att du säkert vet i vilket skick just din ruta är. 

Chansa inte - kolla i vilket skick din vindruta är hos oss på Bilia.

Var kan jag göra en glasbehandling?

Du hittar oss på flera platser i Sverige. Vi hjälper dig med en glasbehandling. Hitta din närmaste anläggning här.